De perfecte Django developer voor jouw opdracht?

Lajos.nl is de specialist in freelance Django developers

 • Wij kennen onze freelancers
 • Nederlandstalige developers
 • Hoogopgeleide programmeurs
 • Vrijblijvend cv's ontvangen
 • Transparant over tarieven
 • > 125 Django programmeurs
 • vanaf € 65,- per uur
 • op locatie of remote
 • binnen 24 uur cv's

Freelance Django developer inhuren?

 • op locatie of remote
 • fulltime of parttime
 • vrijblijvend cv's
 • Nederlandstalige developers
 • direct beschikbaar
×
×

selecteer soort kandidaat
kandidaten beschikbaar

Wat wij anders doen

Wij kennen onze freelancers

We hebben altijd een kennismakingsgesprek met de freelance developers die we inzetten

Nederlandstalige developers

Onze developers zijn specialist op hun vakgebied en zijn Nederlands sprekend

Web is ons vakgebied

We ontwikkelen zelf al meer dan 10 jaar webapplicaties en begrijpen de techniek

We gaan voor kwaliteit

We handelen integer en streven naar kwaliteit en lange termijnrelaties

Over Django

Django is een open-source Python-webframework dat wordt gebruikt voor het ontwikkelen van robuuste en schaalbare webtoepassingen. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door Adrian Holovaty en Simon Willison in 2003 en is uitgegroeid tot een van de populairste frameworks voor webontwikkeling wereldwijd. Django maakt gebruik van het Model-View-Template (MVT) architectuurpatroon en biedt ontwikkelaars een gestandaardiseerde manier om webtoepassingen te bouwen

Geschiedenis van Django

Django werd voor het eerst uitgebracht als open-source software in juli 2005. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door Adrian Holovaty en Simon Willison ter ondersteuning van de ontwikkeling van nieuwswebsites. De naam “Django” is afgeleid van de beroemde jazzgitarist Django Reinhardt en weerspiegelt de filosofie van het framework om ontwikkelaars in staat te stellen snel en efficiënt webtoepassingen te bouwen. Sinds de eerste release heeft Django verschillende versie-updates ondergaan en heeft het een grote gemeenschap van ontwikkelaars wereldwijd aangetrokken.

Technieken gebruikt in Django

Django maakt gebruik van verschillende technieken om webontwikkeling efficiënt en effectief te maken. Enkele van de belangrijkste technieken die in Django worden gebruikt:

 1. Model-View-Template (MVT): Django volgt het MVT-architectuurpatroon, waarbij de modellogica, de weergave en de templates duidelijk van elkaar zijn gescheiden. Dit zorgt voor een betere organisatie en herbruikbaarheid van code.
 2. Object-Relational Mapping (ORM): Django biedt een ingebouwde ORM die ontwikkelaars in staat stelt om database-afhankelijke code te schrijven zonder SQL-query’s te hoeven schrijven. Dit maakt het eenvoudiger om met databases te werken en voorkomt veelvoorkomende beveiligingslekken zoals SQL-injectie.
 3. URL-routing: Django heeft een krachtig URL-routingmechanisme waarmee ontwikkelaars URL’s kunnen definiëren op basis van patronen en deze kunnen omleiden naar de juiste weergaven. Dit maakt het beheren van complexe URL-structuren eenvoudig en flexibel.
 4. Beveiliging: Django heeft ingebouwde beveiligingsfuncties zoals bescherming tegen cross-site scripting (XSS), cross-site request forgery (CSRF) en SQL-injectie. Dit zorgt voor een veiligere ontwikkeling van webtoepassingen.

Voordelen van Django

Django biedt tal van voordelen voor ontwikkelaars die webtoepassingen willen bouwen:

 • Snel ontwikkelen: Django maakt gebruik van een “batterijen inbegrepen” benadering, wat betekent dat het een uitgebreide set van ingebouwde functionaliteiten biedt, zoals een ORM, beveiligingsmaatregelen, URL-routing en administratieve interfaces. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars snel kunnen ontwikkelen zonder veel tijd te besteden aan het bouwen van complexe functionaliteiten vanaf nul.
 • Herbruikbare code: Django bevordert herbruikbaarheid van code door het gebruik van modulaire en herbruikbare apps. Dit stelt ontwikkelaars in staat om codecomponenten te bouwen die gemakkelijk kunnen worden hergebruikt in verschillende projecten, waardoor de ontwikkeltijd wordt verminderd en de efficiëntie wordt verhoogd.
 • Gemeenschap en documentatie: Django heeft een grote en actieve gemeenschap van ontwikkelaars wereldwijd. Dit betekent dat er veel bronnen beschikbaar zijn, zoals documentatie, tutorials, forums en chatgroepen, die ontwikkelaars kunnen helpen bij het oplossen van problemen en het leren van het framework. Dit maakt Django een beginner-vriendelijk framework voor webontwikkeling.
 • Schaalbaarheid: Django is bekend om zijn schaalbaarheid en wordt vaak gebruikt voor het bouwen van grote webtoepassingen die veel verkeer moeten kunnen verwerken. Het biedt ingebouwde caching, ondersteuning voor databases zoals PostgreSQL en MySQL, en schaalbare architectuurpatronen zoals horizontale schaalbaarheid, waardoor het geschikt is voor het bouwen van robuuste en schaalbare webtoepassingen.

Populaire sites gemaakt met Django

Django wordt wereldwijd gebruikt door veel bekende websites en bedrijven. Enkele voorbeelden van populaire sites die zijn gebouwd met Django zijn:

 • Instagram: Een van de populairste sociale media-platforms ter wereld, Instagram, is gebouwd met Django. Django’s schaalbaarheid en snelle ontwikkelingsmogelijkheden hebben bijgedragen aan de groei van Instagram tot een miljardengebruiker-platform.
 • Pinterest: Een populair online platform voor het delen van inspirerende afbeeldingen en ideeën, Pinterest, maakt gebruik van Django voor zijn webontwikkeling. Django’s flexibiliteit en herbruikbare code hebben geholpen bij het bouwen van de complexe functionaliteiten van Pinterest.
 • Dropbox: Een bekende cloudopslagdienst, Dropbox, vertrouwt op Django voor zijn webontwikkeling. Django’s beveiligingsmaatregelen en schaalbaarheid hebben bijgedragen aan het succes van Dropbox als een populaire oplossing voor bestandsdeling en -opslag.

Beschikbaarheid Django developers

Lajos.nl kan uw organisatie voorzien van extra programmeercapaciteit, wij beschikken over hoogopgeleide Python programmeurs. Neem nu contact op wanneer u een Python developer zoekt.

Kunnen we u van dienst zijn?

Plaats een terugbelverzoek

Plaats een Django zoekopdracht

10 tips voor het inhuren van een freelancer

Bel 035 – 588 15 85 voor meer informatie.