De perfecte Python developer voor jouw opdracht?

Lajos.nl is de specialist in freelance Python developers

 • Wij kennen onze freelancers
 • Nederlandstalige developers
 • Hoogopgeleide programmeurs
 • Vrijblijvend cv's ontvangen
 • Transparant over tarieven
 • > 150 Python programmeurs
 • vanaf € 65,- per uur
 • op locatie of remote
 • binnen 24 uur cv's

Bekijk Python developers op de kaart

 • op locatie of remote
 • fulltime of parttime
 • vrijblijvend cv's
 • Nederlandstalige developers
 • direct beschikbaar
×
×

selecteer soort kandidaat
kandidaten beschikbaar

Wat wij anders doen

Wij kennen onze freelancers

We hebben altijd een kennismakingsgesprek met de freelance developers die we inzetten

Nederlandstalige developers

Onze developers zijn specialist op hun vakgebied en zijn Nederlands sprekend

Web is ons vakgebied

We ontwikkelen zelf al meer dan 10 jaar webapplicaties en begrijpen de techniek

We gaan voor kwaliteit

We handelen integer en streven naar kwaliteit en lange termijnrelaties

Over Python developers

PythonPython is een open-source programmeertaal die werd ontwikkeld door Guido van Rossum en voor het eerst werd uitgebracht in 1991. Python staat bekend om zijn eenvoudige en leesbare syntaxis, waardoor het gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is, zelfs voor beginners. Python wordt beschouwd als een hoog-niveau taal, wat betekent dat het abstractie biedt van de complexiteit van de machinecode en de ontwikkelaar in staat stelt om op een meer mensvriendelijke manier te programmeren.

Geschiedenis van Python

Python heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de late jaren 80. Guido van Rossum, een Nederlandse programmeur, begon met het ontwikkelen van Python als een hobbyproject tijdens zijn kerstvakantie in 1989. Hij wilde een taal creëren die eenvoudig en leesbaar was, maar tegelijkertijd krachtig genoeg om complexe taken aan te kunnen. In 1991 werd de eerste officiële versie van Python uitgebracht, bekend als Python 0.9.0. Sindsdien heeft Python zich ontwikkeld en zijn er regelmatig nieuwe versies uitgebracht, met Python 3 als de meest recente en gebruikte versie.

Frameworks voor Python

Een van de grote voordelen van Python is de uitgebreide ondersteuning van frameworks. Een framework is een verzameling van vooraf geschreven code en tools die ontwikkelaars kunnen gebruiken om de ontwikkeling van softwaretoepassingen te versnellen. Enkele populaire frameworks voor Python zijn:

 1. Django: Dit is een populair webframework dat wordt gebruikt voor het bouwen van webtoepassingen. Django biedt een krachtige en flexibele manier om dynamische websites en webapplicaties te ontwikkelen, met ingebouwde functionaliteiten voor beveiliging, authenticatie, databasebeheer en meer.
 2. Flask: Flask is een lichtgewicht webframework dat wordt gebruikt voor het ontwikkelen van eenvoudige webtoepassingen en API’s. Flask is bekend om zijn eenvoud en flexibiliteit, waardoor ontwikkelaars volledige controle hebben over de structuur en functionaliteit van hun applicaties.
 3. NumPy: NumPy is een populaire bibliotheek voor wetenschappelijk rekenen in Python. Het biedt onder andere functionaliteiten voor numerieke berekeningen, zoals lineaire algebra, statistieken en Fourier-analyse. NumPy wordt vaak gebruikt in de wetenschappelijke en data-analyse gemeenschappen.
 4. Pandas: Pandas is een krachtige bibliotheek voor gegevensanalyse en -manipulatie in Python. Het biedt flexibele datastructuren, zoals DataFrames, waarmee ontwikkelaars data kunnen analyseren en bewerken op een efficiënte en eenvoudige manier.

Toepassingen

Python wordt veel gebruikt in diverse toepassingsgebieden. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:

 1. Webontwikkeling: Met behulp van webframeworks zoals Django en Flask kunnen ontwikkelaars krachtige webtoepassingen en websites bouwen met Python. Python wordt vaak gebruikt voor het ontwikkelen van back-end logica, server-side scripting en databasebeheer.
 2. Data-analyse en machine learning: Python wordt veel gebruikt in de data-analyse en machine learning gemeenschappen. Bibliotheken zoals NumPy, Pandas en scikit-learn bieden functionaliteiten voor data-analyse, machine learning en kunstmatige intelligentie.
 3. Automatisering: Python wordt vaak gebruikt voor het automatiseren van taken, zoals het verwerken van bestanden, het manipuleren van gegevens en het uitvoeren van repetitieve taken. Python biedt een eenvoudige en effectieve manier om automatiseringsoplossingen te ontwikkelen.
 4. Wetenschappelijk rekenen: Python wordt gebruikt in verschillende wetenschappelijke disciplines, zoals natuurkunde, biologie en astronomie, voor het uitvoeren van complexe berekeningen en het analyseren van grote hoeveelheden gegevens.

Voordelen van Python

Python heeft verschillende voordelen die bijdragen aan zijn populariteit als programmeertaal:

 1. Eenvoudige en leesbare syntaxis: Python heeft een eenvoudige en leesbare syntaxis, waardoor het gemakkelijk te begrijpen en te schrijven is. Dit maakt Python een goede keuze voor zowel beginners als ervaren ontwikkelaars.
 2. Grote gemeenschap en actieve ondersteuning: Python heeft een grote en actieve gemeenschap van ontwikkelaars wereldwijd, wat betekent dat er veel ondersteuning, documentatie en hulpmiddelen beschikbaar zijn. Dit maakt het gemakkelijk om te leren, te gebruiken en problemen op te lossen in Python.
 3. Uitgebreide bibliotheek en frameworks: Python heeft een rijke set aan bibliotheken en frameworks die ontwikkelaars kunnen gebruiken om snel en efficiënt softwaretoepassingen te ontwikkelen. Dit bespaart ontwikkeltijd en maakt het gemakkelijk om complexe taken uit te voeren.
 4. Platformonafhankelijkheid: Python is een platformonafhankelijke programmeertaal, wat betekent dat Python-code kan worden uitgevoerd op verschillende besturingssystemen, zoals Windows, macOS en Linux, zonder enige aanpassingen.

Populaire sites gemaakt in Python

 1. Instagram: Een van de bekendste sociale media-platforms ter wereld, Instagram, maakt uitgebreid gebruik van Python voor zijn back-end infrastructuur. Python wordt gebruikt voor het beheren van gebruikersgegevens, het verwerken van afbeeldingen en het uitvoeren van complexe berekeningen voor het aanbevelen van inhoud aan gebruikers.
 2. Dropbox: Een populaire cloudopslagdienst, Dropbox, maakt gebruik van Python voor verschillende doeleinden, zoals het beheren van bestanden en mappen, het implementeren van beveiligingsmaatregelen en het automatiseren van interne processen.
 3. Pinterest: Een sociaal netwerkplatform voor het delen van afbeeldingen, Pinterest, maakt gebruik van Python voor het beheren van gebruikersgegevens, het implementeren van algoritmes voor inhoudsaanbeveling en het verwerken van zoekopdrachten.
 4. YouTube: ’s Werelds grootste videoplatform, YouTube, maakt gebruik van Python voor verschillende interne tools en processen, zoals het beheren van gebruikersgegevens, het verwerken van videogegevens en het uitvoeren van analyse op videoprestaties.
 5. Spotify: Een bekende muziekstreamingdienst, Spotify, maakt gebruik van Python voor verschillende doeleinden, zoals het beheren van muziekcatalogi, het aanbevelen van muziek aan gebruikers en het verwerken van streaminggegevens.

Beschikbaarheid Python developers

Ondanks dat de taal aan populariteit heeft gewonnen in Nederland, blijft het lastig om goede developers te vinden. Lajos.nl heeft een groot netwerk van hoogopgeleide developers, we brengen u graag in contact met geschikt kandidaten.

Kunnen we u van dienst zijn?

Plaats een terugbelverzoek

Plaats een Python zoekopdracht

10 tips voor het inhuren van een freelancer

Bel 035 – 588 15 85 voor meer informatie.