De perfecte Node developer voor jouw opdracht?

Lajos.nl is de specialist in freelance Node developers

 • Wij kennen onze freelancers
 • Nederlandstalige developers
 • Hoogopgeleide programmeurs
 • Vrijblijvend cv's ontvangen
 • Transparant over tarieven
 • > 100 Node developers
 • vanaf € 70,- per uur
 • op locatie of remote
 • binnen 24 uur cv's

Bekijk Node developers op de kaart

 • op locatie of remote
 • fulltime of parttime
 • vrijblijvend cv's
 • Nederlandstalige developers
 • direct beschikbaar
×
×

selecteer soort kandidaat
kandidaten beschikbaar

Wat wij anders doen

Wij kennen onze freelancers

We hebben altijd een kennismakingsgesprek met de freelance developers die we inzetten

Nederlandstalige developers

Onze developers zijn specialist op hun vakgebied en zijn Nederlands sprekend

Web is ons vakgebied

We ontwikkelen zelf al meer dan 10 jaar webapplicaties en begrijpen de techniek

We gaan voor kwaliteit

We handelen integer en streven naar kwaliteit en lange termijnrelaties

Over Node.js developers

In de wereld van webontwikkeling zijn er voortdurend nieuwe technologieën en frameworks die de manier waarop we websites en applicaties bouwen veranderen. Een van de meest revolutionaire ontwikkelingen van de afgelopen jaren is Node.js. Node.js heeft de manier waarop we webapplicaties bouwen volledig veranderd door een nieuwe benadering van server-side ontwikkeling te introduceren. In deze post zullen we dieper ingaan op wat Node.js is, welke libraries en componenten het gebruikt, hoe het wordt toegepast en welke populaire applicaties er mee zijn gemaakt.

Wat is Node.js?

Node.js is een open-source JavaScript runtime-omgeving die is gebouwd op de V8 JavaScript-engine van Google. Wat Node.js zo uniek maakt, is dat het JavaScript aan de serverkant van de webontwikkeling mogelijk maakt, terwijl JavaScript oorspronkelijk een client-side programmeertaal was die werd gebruikt voor het bouwen van interactieve webpagina’s. Met Node.js kunnen ontwikkelaars server-side applicaties bouwen met JavaScript, wat resulteert in een consistentere en uniformere codebase, zowel aan de client- als de serverkant van een applicatie.

Libraries en componenten van Node.js

Een van de belangrijkste kenmerken van Node.js is de ingebouwde package manager, genaamd NPM (Node Package Manager). NPM is een enorme verzameling van open-source libraries en modules die ontwikkelaars kunnen gebruiken om functionaliteit toe te voegen aan hun Node.js-applicaties. Deze libraries en modules variëren van basisfunctionaliteiten zoals het manipuleren van bestanden en het maken van HTTP-verzoeken, tot complexere functionaliteiten zoals authenticatie en beveiliging.

Daarnaast zijn er verschillende populaire libraries en frameworks die zijn gebouwd bovenop Node.js, zoals Express, Koa, en Hapi, die de ontwikkeling van webapplicaties vergemakkelijken door krachtige functies en tools aan te bieden voor het bouwen van RESTful API’s, het beheren van routing, het verwerken van verzoeken en het werken met databases. Deze libraries en frameworks hebben de manier waarop webapplicaties worden gebouwd met Node.js drastisch versneld en vereenvoudigd.

Toepassingen van Node.js

Node.js wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, variërend van kleine projecten tot grote schaalbare applicaties. Enkele populaire toepassingen van Node.js zijn:

 1. Real-time webapplicaties: Met behulp van de websockets-functionaliteit van Node.js kunnen ontwikkelaars real-time communicatie mogelijk maken tussen de server en de client. Dit heeft geleid tot de opkomst van real-time webapplicaties zoals chatsystemen, online gaming en samenwerkingshulpmiddelen.
 2. API’s en microservices: Node.js is zeer geschikt voor het bouwen van API’s en microservices vanwege zijn asynchrone en schaalbare aard. Veel bedrijven maken gebruik van Node.js om snelle en efficiënte API’s en microservices te bouwen voor het verwerken van verzoeken van verschillende clients, zoals mobiele apps, websites en andere externe systemen.
 3. Server-side rendering (SSR): Node.js kan worden gebruikt voor server-side rendering van webpagina’s, wat helpt om de laadtijd van webpagina’s te verminderen en de gebruikerservaring te verbeteren. Populaire frameworks zoals Next.js en Nuxt.js maken gebruik van Node.js voor server-side rendering, waardoor ontwikkelaars dynamische webpagina’s kunnen maken die zowel aan de server- als de clientkant worden gerenderd.
 4. Internet of Things (IoT): Node.js wordt ook veel gebruikt in IoT-toepassingen vanwege zijn lage resourcevereisten, asynchrone aard en schaalbaarheid. Het wordt gebruikt om servers te bouwen die gegevens verzamelen en verwerken van IoT-apparaten, zoals sensoren en apparaten in smart homes, smart cities en industriële automatisering.

Populaire applicaties gebouwd met Node.js

Node.js heeft de afgelopen jaren een enorme populariteit gewonnen en heeft geleid tot de ontwikkeling van verschillende populaire applicaties. Enkele bekende applicaties die zijn gebouwd met Node.js zijn:

 • Netflix: De streaminggigant Netflix maakt gebruik van Node.js voor zijn back-end services om de enorme hoeveelheid gegevens en verzoeken van gebruikers te verwerken en te schalen.
 • LinkedIn: Het professionele sociale netwerk LinkedIn maakt ook gebruik van Node.js voor de back-end infrastructuur om snelle en schaalbare API’s te leveren.
 • Uber: De bekende ride-hailing-service Uber maakt gebruik van Node.js voor het verwerken van miljoenen verzoeken van gebruikers, zoals het bijhouden van ritten, het verwerken van betalingen en het beheren van chauffeursinformatie.
 • PayPal: De populaire online betalingsdienst PayPal maakt gebruik van Node.js voor het bouwen van schaalbare en efficiënte back-end services voor het verwerken van betalingstransacties.

Beschikbaarheid Node.js developers

JavaScript development wordt steeds belangrijker omdat het aantal toepassingen nog steeds uitbreidt, daarnaast verschuift er steeds meer logica van de back-end naar de front-end. De meeste developers richten zich op frontend development, echter we zien wel het aantal developers toenemen die zich ook met Node.js bezighouden. Hierdoor is er een groot tekort aan ervaren mensen. Lajos.nl heeft een groot netwerk van hoogopgeleide developers, neem contact met ons op voor de beschikbaarheid van mensen.

Kunnen we u van dienst zijn?

Plaats een terugbelverzoek

Plaats een JavaScript zoekopdracht

10 tips voor het inhuren van een freelancer

Bel 035 – 588 15 85 voor meer informatie.