De perfecte Symfony developer voor jouw opdracht?

Lajos.nl is de specialist in freelance Symfony developers

 • Wij kennen onze freelancers
 • Nederlandstalige developers
 • Hoogopgeleide programmeurs
 • Vrijblijvend cv's ontvangen
 • Transparant over tarieven
 • > 175 Symfony programmeurs
 • vanaf € 65,- per uur
 • op locatie of remote
 • binnen 24 uur cv's

Bekijk Symfony developers op de kaart

 • op locatie of remote
 • fulltime of parttime
 • vrijblijvend cv's
 • Nederlandstalige developers
 • direct beschikbaar
×
×

selecteer soort kandidaat
kandidaten beschikbaar

Wat wij anders doen

Wij kennen onze freelancers

We hebben altijd een kennismakingsgesprek met de freelance developers die we inzetten

Nederlandstalige developers

Onze developers zijn specialist op hun vakgebied en zijn Nederlands sprekend

Web is ons vakgebied

We ontwikkelen zelf al meer dan 10 jaar webapplicaties en begrijpen de techniek

We gaan voor kwaliteit

We handelen integer en streven naar kwaliteit en lange termijnrelaties

Over Symfony developers

Symfony is een toonaangevend open-source PHP-framework dat wereldwijd wordt gebruikt voor het ontwikkelen van complexe webtoepassingen. In dit artikel zullen we de geschiedenis van Symfony, het marktaandeel ervan, een vergelijking met andere PHP-frameworks, de structuur van Symfony en de standaard componenten die Symfony gebruikt, en enkele populaire applicaties die ermee zijn gebouwd, bespreken.

Geschiedenis van Symfony

Symfony werd in 2005 opgericht door Fabien Potencier en heeft sindsdien een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld om de ontwikkeling van webtoepassingen te vereenvoudigen en de codekwaliteit te verbeteren. Sindsdien heeft Symfony een actieve community van ontwikkelaars aangetrokken en is het uitgegroeid tot een van de meest gebruikte PHP-frameworks wereldwijd.

Marktaandeel van Symfony

Symfony heeft een significant marktaandeel in de PHP-gemeenschap. Volgens recente statistieken heeft Symfony een aandeel van ongeveer 10% van alle PHP-gebaseerde websites. Het wordt veel gebruikt door zowel grote bedrijven als kleinere organisaties voor diverse webtoepassingen, zoals e-commerce websites en content management systemen.

Vergelijking met andere PHP-frameworks

Symfony wordt vaak vergeleken met andere populaire PHP-frameworks zoals Laravel, Zend en CodeIgniter. Wat Symfony onderscheidt, is de modulaire opzet en flexibiliteit, waardoor ontwikkelaars de vrijheid hebben om de componenten te kiezen die ze nodig hebben voor hun specifieke projecten. Symfony staat bekend om zijn betrouwbaarheid, schaalbaarheid en goed onderhoudbare code. Het heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars en uitgebreide documentatie, wat het aantrekkelijk maakt voor webontwikkelaars.

Structuur van Symfony

Symfony volgt het Model-View-Controller (MVC) ontwerppatroon, wat zorgt voor een duidelijke scheiding van verantwoordelijkheden tussen de verschillende componenten van een webtoepassing. Het heeft een flexibele architectuur met een kernframework dat wordt aangevuld met diverse componenten voor functionaliteiten zoals routing, caching, beveiliging, databasebeheer en meer. Dit maakt het mogelijk om complexe webtoepassingen op te bouwen volgens best practices en een gestructureerde aanpak te volgen.

Standaardcomponenten

Symfony maakt gebruik van een reeks standaard componenten die ontwikkelaars kunnen gebruiken om functionaliteiten aan hun webtoepassingen toe te voegen. Enkele van de standaard componenten van Symfony zijn Twig (een krachtige en flexibele template engine), Doctrine (een ORM voor databasebeheer), en Symfony Forms (voor het gemakkelijk creëren van formulieren in webtoepassingen). Deze componenten dragen bij aan de modulariteit en flexibiliteit van Symfony.

Populaire applicaties gemaakt met Symfony

 1. Spotify: Het bekende muziekstreamingplatform maakt gebruik van Symfony voor de backend van zijn webtoepassingen, waaronder de website en API’s.
 2. Vogue: Het bekende mode- en lifestyle-magazine Vogue gebruikt Symfony voor zijn online platform, waar gebruikers artikelen kunnen lezen, foto’s kunnen bekijken en meer.
 3. TED: De populaire TED Talks-website, waar inspirerende sprekers hun ideeën delen, maakt gebruik van Symfony voor zijn backend en API’s.
 4. BlaBlaCar: BlaBlaCar is een bekend online platform voor carpooling, waar gebruikers ritten kunnen delen en samen reizen. De website en de mobiele app van BlaBlaCar maken gebruik van Symfony voor hun backend-functionaliteiten, waaronder gebruikersregistratie, ritbeheer, en betalingen.
 5. Le Figaro: Le Figaro is een van de grootste en bekendste kranten in Frankrijk. Hun online nieuwsplatform, lefigaro.fr, maakt gebruik van Symfony voor de backend van hun website en API’s.

Beschikbaarheid Symfony developers

Symfony framework is de laatste jaren populair geworden ten koste van Zend framework. Lajos.nl heeft een groot netwerk van hoogopgeleide PHP developers, ook beschikken we over een eigen team van Symfony developers.

Kunnen we u van dienst zijn?

Plaats een terugbelverzoek

Plaats een PHP zoekopdracht

10 tips voor het inhuren van een freelancer

Wist u dat we ook een eigen PHP ontwikkelteam hebben? Bel 035 – 588 15 85 voor meer informatie.