6 redenen waarom freelancers developers waardevol kunnen zijn voor jouw organisatie.

Als ondernemer of manager van een afdeling is het een grote uitdaging om het personeel en klanten optimaal te blijven bedienen op het gebied van digitalisering en automatisering. Extra ontwikkelcapaciteit door gebruik te maken van hoogopgeleide freelancers kan ervoor zorgen dat de bedrijfsprocessen sneller worden geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Door sneller in te spelen op de automatiseringsbehoefte van personeel, klanten of de markt is het mogelijk een beter bedrijfsresultaat te realiseren. In de huidige markt is het vaak een uitdaging om goede developers te vinden voor in vaste dienst of om deze te behouden binnen je organisatie. Als Nederlands bedrijf moet je vaak concurreren tegen internationale techgiganten of innovatieve startups. Freelance developers zijn een perfecte oplossing om dit gat op te vullen. Werken met freelance developers geeft de volgende voordelen voor opdrachtgevers:

1. Economisch voordeel

Omdat je een freelancer niet in loondienst neemt is het een stuk eenvoudiger de samenwerking te verbreken als dat nodig is. Daarnaast werken freelancers vaak op projectbasis en kunnen ze pieken in de benodigde capaciteit opvangen waardoor je ze alleen betaald als je ze echt nodig hebt.

2. Meer kans op de perfecte kandidaat

Developers kennen de markt en weten wat ze waard zijn. Veel kwalitatief sterke developers hebben hierdoor de stap genomen om te gaan freelancen. Door zowel te zoeken naar freelancers en medewerkers in vaste dienst vergroot je de kans op de beste kandidaat voor jouw opdracht.

3. Kwaliteit van werk

Van een freelance developer mag je verwachten dat hij de benodigde technische kennis bezit en direct inzetbaar is op een project. Ook kan een freelancer bepaalde kennis of competenties meebrengen en overdragen aan de vaste medewerkers die deze skills nog niet of onvoldoende bezitten. 

4. Drive om succesvol te zijn

Een freelancer is een zelfstandig ondernemer en heeft hierdoor de drive om kwalitatief werk af te leveren. Iedere opdracht die een freelancer succesvol afrond kan hij opschrijven in zijn portfolio en gebruiken om nieuwe klussen binnen te halen. Een freelancer is in vergelijking met een medewerker in vaste dienst meer afhankelijk van het succesvol uitvoeren en afronden van de opdrachten.

5. Flexibel in werktijden

Freelancers zijn flexibeler in te zetten in het aantal uren per week. Met freelancers kan je een standaard aantal uren per week afspreken en indien nodig opschalen voor een korte periode.

6. Geen rompslomp

Een freelancer is zelf verantwoordelijk voor zijn vervoer, opleidingen, laptop, arbeidsongeschiktheids verzekeringen, pensioen etc. Hier heb je als opdrachtgever helemaal naar omkijken naar.

Direct een freelance developer inhuren?

Kijk op Lajos.nl voor een overzicht van beschikbare developers, of neem direct contact met ons op.

contact@lajos.nl
035 – 588 15 85
Inhuren freelance web developer

Meer Lezen?